5/30/11

Vlierbesbloesemlimonade




Gisteren werd ik er op uitgestuurd om vlierbesbloesemsiroop te gaan maken, aangezien het nu de beste tijd is om die te oogsten. Gewapend met een enorme pan (10 liter, zoeen waar je de was in kunt doen) en een schaar kreeg ik de opdracht de meest witte bloesem te knippen "en als de pan uitpuilt, dan stamp je t aan, vind zoveel mogelijk!". Mijn onstabiele tour ging over velden, door brandnetels, langs varkensstallen en over stenen wateroevers.
De oogst viel enigszins tegen maar het uiteindelijke resultaat was magistraal.

pluk 1 enorme pan met bloemetjes (let op de luizen!) vol
goed wassen (zeker 3x) het liefst zonder steeltjes
in een rvs pan met een zwaar bord erin zodat het goed is aangestampt
met water aanvullen tot de hoogte van het bord (tel de liters)
1 kilo suiker op 1 liter water erbij
citroensap erbij
snel a/d kook brengen
zeven

en dan drinken met spa rood

No comments: